پاورپوینت آشنایى با تاریخ تمدن اسلامی
نوع فایل: پاورپوینت ()
قسمتی از متن پاورپوینت:
تعداد اسلاید: 92 صفحه
آشنایى با تاریخ تمدن اسلامى
سرگذشت انسان از معبر تمدنها مىگذرد» و «تمدنها در طول تاریخ در شکل دادن به هویت بشر گستردهترین نقش را داشتهاند.» امروزه تمدن به سند تاریخىِ فرهنگ ملل تبدیل گشته و نزد آنان از اهمیتى ویژه برخوردار است؛ و کمتر ملّتى را مىتوان یافت که نسبت به مواریث خود تعصب نورزد؛ زیبایى، و قدمتش را به رخ دیگر ملل نکشد و براى حفظ و نگهدارى آنها مبالغى هنگفت هزینه نکند تمدن در لغت و اصطلاح فرهنگنویسان براى واژه تمدن معانى زیر را نوشتهاند: «شهرنشینى»، «اسالیب شهرنشینى گزیدن»، «به زىّ شهرنشینان درآمدن»، «فرهیختگى». این معانى ناظر بر بیرون آمدن انسان از حالت بربریت و وحشىگرى یعنى نخستین شرط و مرحله تمدن است؛ در حالى که امروزه ازتمدن معانى یاد شده مراد نیست و این واژه صورت اصطلاحى را به خود گرفته که مفاهیم زیر از آن اراده مىگردد
مرحله یا نوعى خاص از فرهنگ که در عصر معینى موجودیت یافته.1 است.
نوعى فرهنگ پدیدار شده در شهرها..2
انقلاب شهرى..3 تعریف تمدن - تمدن عبارت است از؛ تلاش براى آفریدن جامعهاى که کل بشریت بتواند با همنوایى در کنار یکدیگر و به منزله اعضایى از یک خانواده کامل و جامع در درون آن زندگى کنند.تمدن جنبه مادی و کلی رادر برمی گیرد و فرهنگ جنبه معنوی را و جزیی تر است.
- نظمى اجتماعى که در نتیجه وجود آن، خلاقیت فرهنگى امکانپذیر مىشود و جریان پیدا مىکند. در تمدن چهار رکن اساسى را مىتوان تشخیص داد که عبارتند از:
1- پیشبینى و احتیاط در امور اقتصادى2- سازمان سیاسى3- سنن اخلاقى4- کوشش در راه معرفت و بسط هنر.
- تمدن بر مجموع فعّالیتهاى عینى، فنى و اطلاعاتى جامعه اطلاق مىگردد. فرهنگ، امور ذهنى مانند دین، فلسفه و هنر را در برمىگیرد. تعریف فرهنگ در یک تعریف کلى «فرهنگ به مجموعه آداب و عادات و اندیشهها و اوضاعى اطلاق مىگردد که گروهى از مردم در آن شرکت دارند و از نسلى به نسل دیگر انتقال پیدا مىکند.» اما به باور برخى دانشمندان، در عین حالى که این دو واژه به حوزه معناشناختى واحدى تعلق دارند و مفاهیم اساسى یکسانى را منعکس مىکنند، ولى به طور کامل معادل یکدیگر نیستند. «فرهنگ بیشتر یادآور پیشرفتهاى انفرادى است و تمدن یادآور پیشرفتهاى جمعى فرهنگ (2) دامنه «فرهنگ» محدودتر از «تمدن» است. فرهنگ راه مشترک زندگى، اندیشه و کنش انسان و دربرگیرنده این چیزهاست:
سازگارى کلى با نیازهاى اقتصادى یا محیط جغرافیایى.1
2. سازمان مشترکى که براى فرو نشاندن نیازهاى اجتماعى وسیاسى که از محیط پیرامون برخاستهاند، پیدا شده است.
3.مجموعه مشترکى از اندیشهها و دستاوردها.
از تعاریف بالا چنین دانسته مىشود که هر یک از واحدهاى اجتماعى ممکن است فرهنگ ویژه خود را داشته باشند. کلیاتى درباره تمدن و تمدن اسلامى تمدنى که روزگارى به نام اسلام بر بخشهاى گستردهاى از جهان حکمفرما شد، محصول تلاش و کوشش دو دسته از اقوام و ملتها است. دسته نخست کسانى بودند که با ظهور و دعوت اسلام کیش پیشین خود را کنار نهادند و به اسلام گرویدند. دسته دوم کسانى بودند که آیین گذشته خودرا حفظ کردند و به عنوان همپیمان و معاهد، همچنان در قلمرو اسلامى به زندگى خود ادامه دادند.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
خرید و دانلود - 22,000 تومان
- لینک منبع
تاریخ: چهارشنبه , 15 آذر 1402 (21:05)
- گزارش تخلف مطلب