پاورپوینت تئوری های اقتصادی کلاسیک و نئوکلاسیک
نوع فایل: پاورپوینت ()
قسمتی از متن پاورپوینت:
تعداد اسلاید: 39 صفحه
تئوری های اقتصادی کلاسیک و نئوکلاسیک مقدمه تعریف علم اقتصاد:
دو قرن و اندی از عمر علم اقتصاد می گذرد ولی به دلیل پیچیدگی موضوعی،ماهیت تکاملی و گستردگی قلمرو این علم ارائه تعریف همه جانبه و ناظر بر تمامی جوانب این رشته کاری دشوار و حتی غیر ممکن است. با این همه تعاریف زیر بیش از سایرین شهرت و مقبولیت یافته است:
الف) اقتصاد علمی است که رفتار انسانها را به صورت رابطه ای میان خواسته ها و منابع کمیاب با کاربردهای مختلف مطالعه می کند.
ب) علم اقتصاد عبارت است از مطالعه این که جوامع چگونه تصمیم می گیرند که با استفاده از منابع محدود و کمیاب چه کالایی با چه روشی و برای چه کسی تولید کنند.
ج) اقتصاد علمی است که چگونگی تصمیم گیری جامعه درباره تخصیص منابع کمیاب برای تولید کالا و خدمات جهت ارضا خواسته های نامحدود را بررسی می کند.
د) اقتصاد عبارت است از شناخت، ارزیابی و انتخاب روش هایی که بشر برای تولید و توزیع کالا و خدمات از منابع محدود به منظور مصرف به کار می برد.
موضوع علم اقتصاد:موضوع علم اقتصاد رفتار انسانها و جوامع است. البته در اقتصاد رفتارهای اقتصادی جوامع مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.یعنی رفتار آن ها در ارتباط با تولید،مصرف،پس انداز و... مورد بررسی قرار می گیرد. هدف و اهمیت علم اقتصاد:هدف علم اقتصاد، تبیین و تحلیل و پیش بینی رفتار پدیده ها،واحدها و متغیرهای اقتصادی است.هدف غایی این علم بررسی وضع موجود،شناسایی و برنامه ریزی برای رسیدن به وضع مطلوب برای بهبود شرایط زندگی انسانهاست. شاخه های علم اقتصاد اقتصاد کلان: رفتار و عملکرد عمومی و کلی اقتصاد مانند سرمایه گذاری کل، مصرف کل و اشتغال کلی را بررسی می کند.
اقتصاد خرد: رفتار واحدهای اقتصادی مانند بازار، بنگاه ها و خانوارهارا مطالعه و تحلیل می کند.
بین الملل: تحلیل داد و ستدها و مبادلات بین المللی به دو دسته تجارت بین الملل و مالیه بین الملل تقسیم می شود.
اقتصاد سنجی: تحلیل کمی پدیده ها ی اقتصادی با استفاده از ریاضیات، روش های آزمون و استنباط آماری داده ها و اطلاعات اقتصادی.
اقتصاد توسعه: چگونگی افزایش و ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی انسانها در کشورهای توسعه نیافته. تاریخچه علم اقتصاد نخستین اندیشه ها و تحلیل های اقتصادی در آثار علمی متفکران یونان باستان به چشم می خورد. در طول قرون وسطی که انحطاط و رکود بر جهان غرب مستولی بوده است، در جهان اسلام دانشمندانی مثل فارابی، ابن مسکویه، ابن رشد، ابن سینا، جلال الدین دوانی، ابن خلدون و... با طرح نظریات ناب و نو آورانه در دانش اقتصاد افقهای تازه گشودند. مروری کلی بر مکاتب اقتصادی از آغاز در ادامه تعدادی از مکاتب اقتصادی مانند مرکانتیلیسم، فزیوکراسی، کلاسیک، مارکسیسم، نئو کلاسیک و کینزی را بطور اجمالی بررسی می کنیم: 1)Mercantilism
2) Physiocracy
3)Classical
4) Marxism
5)Neo classical
6) kinsey مکتب مرکانتالیسم در قرن 16 میلادی ظهور کرد و بر گردآوری هرچه بیشتر طلا و فلزات گرانبها از راه بازرگانی تاکید می ورزید. در زمان مرکانتیلیسم یعنی مدت زمان بین قرون 16 تا 18، استدلال میشد که موقعیت حد مطلوب برای یک کشور در ارتباط با تجارت خارجی وقتی حاصل است که آن کشور بتواند صادرات خود را افزایش و واردات را کاهش دهد. مرکانتیلیستها طرفدار وضع قوانین در جهت برقراری عوارض گمرکی و موانع تجاری بوده و اعتقاد داشتند که از این طریق میتوان وضعیت یک کشور را در سطح بینالملل بهبود بخشید. آدام اسمیت در سال 1776 اقدام به انتشار کتاب مشهور خود تحت عنوان ثروت ملل کرد و در این کتاب شدیداً به نقطه نظرات مرکانتیلیستها در مورد تجارت بینالملل ایراداتی را وارد کرد و اعتقاد داشت که کلیه کشورها میتوانند از برقراری تجارت بینالملل همزمان منتفع شوند، به نظر آدام اسمیت تحقق تقسیم کار در سطح بینالملل باعث تخصص کامل کشورها در تولید کالاهای مختلف شده و منجر به افزیش بازدهی و سطح تولیدات در کل دنیا خواهد شد. اسمیت معتقد است که از بین بردن موانع تجاری و برقراری تجارت آزاد به نفع کلیه کشورها خواهد بود. مکتب فیزیوکراسی در اوایل قرن 18 میلادی ظهور کرد و با ابداع نموداری به عنوان جدول (تابلو) اقتصادی نخستین تصویر از گردش درآمد در جامعه را به نمایش گذاشت. بنیان گذار این مکتب فرانسوا کنه می باشد.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
خرید و دانلود - 9,900 تومان
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 29 بهمن 1401 (14:40)
- گزارش تخلف مطلب