پاورپوینت مطالعه و شناخت مقبره شمس آل رسول آمل
پاورپوینت مطالعه و شناخت مقبره شمس آل رسول آمل در 54 اسلاید
این بنا در قرن 9 هجری قمری در اراضی گنبد بن آمل بنا شده و یکی از عناصر هویت دهنده این محله به شمار می رود. بخش های شمالی و غربی محله دارای بافتی باز و بخش جنوبی دارای بافتی پیچ در پیچ و کم عرض می باشد و شاید بتوان دو خیابان شهید بهشتی (جبهه شرقی) وخیابان طالب آملی (جبهه غربی) را بهترین الگوی دسترسی به این قسمت از شهر برشمرد.
به نظر می رسد در ترکیب اصلی بنا، چهار درگاه جای دارد که سه درگاه آن بسته و درگاه دیگر، تنها نوعی ورودی را معرفی می کند؛ ولی با توجه به مستندات تاریخی، درگاه اصلی به طرف شمال بوده و درگاه های کوچکی نیز در طرف شرق و غرب وجود داشته است. درگاه جنوبی نیز به علت هم جهت بودن با قبله، بسته شده بود.
مطالب بالا به طور کامل در ترسیماتی که از دمرگان و دونالد ویلبر باقی مانده، مشهود است.در این پلان ها، هر چند خطای ترسیم دیده می شود اما نمی توان انتظار داشت یک درگاه در ابعادی بزرگ از نظر دوربماند و یا کاستی و افزونی آن مورد تردید قرار گیرد.
تغییر دیگری که در نگاه اول جالب به نظر می رسد، عدم وجود گنبد رک در این بناست. به نظر می رسداین گنبد در اثر زلزله ای که در سال 23-1222ه.ق افتاده، ویران و در اثر عوامل جوی و اقلیمی بر آسیب های آن افزوده شده است.
این پروؤه یک فایل جامع و کامل درباره مقبره شمس آل رسول شهر آمل به همراه بررسی و مطالعه برج - مقبره های قرن 8 و 9 ه.ق در مازندران، نقشه برج، تصاویر قدیم و جدید از مقبره و.. می باشد و شامل موارد زیر می باشد:
مقدمه
اسامی مقابر در دوره ها و اقلیم های مختلف مازندران
تاریخ شکل گیری مقابر
مطالعات تطبیقی مقابر مازندران
مقبره های قرن 8و 9 هجری قمری در مازندران
معرفی مقبره شمس آل رسول آمل
بررسی معماری مقبره
بررسی نقشه ها و تصاویر مقبره در دوره های مختلف
نتیجه گیری
پی نوشت
منابع و ماخذ
خرید و دانلود - 6,600 تومان
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 11 آذر 1402 (17:05)
- گزارش تخلف مطلب