دانلود پاورپوینت رفتار قاطعانه و ابراز وجود
تعریف رفتار جرأتمندانه
رفتار جراتمندانه عبارت است از بیان مناسب هر احساسی غیر از اضطراب (ولپه،1973).
رفتار جراتمندانه یک رفتار بین فردی است که شامل ابراز صادقانه و نسبتاً رک افکار و احساسات میباشد، به نحوی که از نظر اجتماعی مناسب بوده و احساسات و آسایش دیگران نیز در آن مد نظرباشد (مسترز و ریم).
به طور کلی جراتمندی را میتوان توانایی ابراز صادقانه نظرات، احساسات و نگرشها بدون احساس اضطراب دانست. جراتمندی همچنین شامل دفاع فرد از حقوق خود میباشد، به شکلی که حقوق دیگران پایمال نشود.
سبک های پاسخ دهی متداول
روانشناسان شیوههای رفتاری انسانها را در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته تقسیم کردهاند: سبک پاسخی منفعلانه؛ سبک پاسخی پرخاشگرانه، سبک پاسخی قاطعانه
در شیوه رفتاری منفعلانه شخص قادر به ابراز وجود نیست و با اتخاذ روشی منفعلانه به دیگران اجازه میدهد براحتی حقوق و احساسات او را نادیده گرفته و زیر پا بگذارند. چنین شخصی در ظاهر فردی متواضع، صبور، از خود گذشته و مهربان قلمداد میگردد اما وی در باطن همیشه از اینکه توسط دیگران سوء استفاده شده و حقوقش پایمال میگردد ناراحت میباشد.
سرگردانی، از این شاخه به آن شاخه پریدن، عذر خواهی مکرر و نامناسب، صدایی آرام و لرزان، خیلی زود حرف خود را پس گرفتن، نگاههای سرگردان، این پا آن پا کردن از خصوصیات این افراد است.
وقتی دیگران درخواستی را مطرح میکنند، این افراد معمولاً با جملاتی از قبیل ”هر طور که صلاح میدانید“ ”برایم فرقی نمیکند“ ”هرچی که شما بگویید و... جواب میدهند.
در شیوه پرخاشگرانه، شخص پرخاشگر حقوق دیگران را نادیده میگیرد و شروع به تهدید آنها مینماید. افراد پرخاشگر دانسته یا نادانسته از دیگران سوء استفاده میکنند. طرز تکلم و شیوه سخن گفتن آنها طوری است که در دیگران احساس حقارت، جهل و نادانی، خشم، احساس گناه و تقصیر... تولید میکند. این افراد در واقع از طریق ایجاد یک حالت عاطفی ناخوشایند مثل خشم، غم و احساس گناه در دیگران زمینه را برای سوء استفاده فراهم میکنند. با صدای بلند و ناهنجار صحبت کردن، طعنه یا نیش زبان زدن به دیگران، ایجاد ناامیدی و دلسردی در دیگران، استفاده فراوان از بیانات ارزشگذارانه (شما باید شما نباید) برچسب زدن به دیگران، اظهارنظرهای نژاد پرستانه، تحقیر قومیتها، ملیتها، جنسیت... از ویژگیهای افراد پرخاشگر است.
گاهی ترکیبی از انفعال و پرخاشگری در کنار هم مشاهده میگردد که در این صورت شخص بصورت غیرمستقیم به دیگران پرخاشگری میکند. این افراد کسانی هستند که عواطف ناخوشایندی از قبیل خشم و خصومت را تجربه میکنند ولی چون از طرفی قدرت بیان این عواطف را ندارند و از طرف دیگر قادر به تحمل آن نیستند، بنابراین با توسل به شیوههای غیر مستقیم و انحرافی خشم خود را خالی میکنند. این الگو بدترین سبک ارتباطی را تشکیل میدهد چون کسی که آماج خشم این افراد قرار میگیرد نمیداند بخاطر چه تقصیری و توسط چه کسی آماج خشم و پرخاشگری قرار گرفته است. منفی گرایی یک شیوه معمول این افراد است. اخم کردن، باجگیری هیجانی (مثلاً از طریق گریه دیگری را تسلیم کردن) پیدا کردن یک سپر بالا و خالی کردن خشم خود به آن، آسیب زدن به اشیاء مثلاً سوزاندن لباس یا پنچر کردن ماشین و... از الگوهای معمول ارتباطی این افراد است.
و در ادامه داریم:
مشکلات ناشی از جرأتمند نبودن
موانع شناختی جرأتمندی
فنون ابراز وجود
گفتن " توصیههایی برای " نه
عوارض ابراز وجود
فایل پاورپوینت 42 اسلاید
خرید و دانلود - 6,600 تومان
- لینک منبع
تاریخ: جمعه , 10 آذر 1402 (00:05)
- گزارش تخلف مطلب