پاورپوینت آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاه ها
نوع فایل: پاورپوینت ()
قسمتی از متن پاورپوینت:
تعداد اسلاید: 17 صفحه
آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها آییننامه تاسیس مراکز بهداشت کار که مشتمل بر شش فصل و 28 ماده و 6 تبصره میباشد به استناد ماده 47 قانون کار تدوین و در سیصد و پنجاه و هفتمین جلسه شورایعالی حفاظت فنی مورخ 20/5/49 به تصویب نهایی رسید و قابل اجرا است.
ماده 47 قانون کار سابق به استناد مصوبه جلسه مورخ 12/5/83 شورای عالی حفاظت فنی به ماده 85 قانون کار مصوب آبان ماه 1369 تغییر یافته است. آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها فصل اول - کلیات فصل دوم - سازمان فصل سوم - وظایف فصل چهارم - انتخاب و استخدام پزشکان فصل پنجم - امور پرستاری فصل ششم - محل و لوازم مراکز بهداشت کار 1- به استناد ماده 47 قانون کار آییننامه تأسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها بهمنظور انجام مقاصد زیر تهیه و تصویب میشود.
الف - تأمین سلامت و بهداشت جسمی و روانی کارگران در هر شغلی که باشند و ارتقاء سطح آن.
ب - پیش گیری از حوادث و بیماریهای ناشی از کار و حفاظت کارگران از خطراتی که سلامتی آنان را تهدید مینمایند.
ج - به کار گماردن کارگران بکاری که متناسب با استعداد جسمی و روانی آنان باشد و به عبارت دیگر تطبیق کار با کارگر و بالعکس.
2- از نقطه نظر این آییننامه اصطلاح مرکز بهداشت کار در کارگاه به مراکز اطلاق میشود که در محل کار یا در نزدیکی آن تشکیل گردیده و فعالیت عمده و اساسی آنها امور بهداشتی و پیش گیری بیماریها و حوادث ناشی از کار باشد.
3- با توجه به اهمیت کارگاه مرکز بهداشت کار میتواند منحصر به یک کارگاه بوده (مرکز مستقل) و یا مشترک بین چند کارگاه (مرکز مشترک بهداشت کار) باشد مرکز مشترک ممکن است صنفی یا منطقه ای باشد.
4- تعیین نوع مراکز مشترک بهداشت کار بهوسیله پزشک بازرس کار منطقه و در صورت نبودن پزشک مزبور توسط اداره بهداشت صنعتی وزارت کار و امور اجتماعی تعیین میشود.
5- مراکز مشترک بهداشت کار نمیتوانند از قبول عضویت کارگاهی که واجد شرایط باشد امتناع نمایند. فصل اول - کلیات آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها 6- مراکز بهداشت کار اعم ازمستقل و مشترک بهوسیله یک یا چندپزشک اداره میشود. در صورت تعدد پزشکان باید یکی از آنها به عنوان سرپرست مرکز بهداشت کار تعیینشود.
7- پزشکان کارگاهها باید دارای اطلاعات کافی در زمینه بهداشت کار باشند و مادام که متخصص بهداشت کار برای اشتغال در کلیه کارگاهها وجود نداشته باشد پزشکان عمومی پس از طی دوره اختصاصی که با نظر مراکز دانشگاهی به وسیله وزارت کار و با همکاری وزارت بهداری و سایر مؤسسات صلاحیت دار تشکیل میگردد میتوانند عهدهدار امور مراکز بهداشت کار باشند.
8- وزارت کار و امور اجتماعی داشتن دیپلم بهداشت کار را برای مسؤولین مرکز بهداشت کار به تدریج و با توجه به امکانات اجباری اعلام مینماید و برای کارگاههایی که خطرات شغلی بیشتری دارند اولویت قائل میگردد.
9 - پس از اعلام مراتب مندرج در بند 8 پزشکانی که با طی دوره اختصاص در مراکز بهداشت کار مشغول انجام وظیفه میباشند در صورتی که بخواهند به کار خود ادامه دهند باید دوره تکمیلی بهداشت کار را بگذرانند.
وزارتکار واموراجتماعی حتیالامکان تسهیلات لازم را برایانجام اینامر فراهم خواهدآورد. فصل اول - کلیات آیین نامه تاسیس مراکز بهداشت کار در کارگاهها ماده 1: کارگاههای مشمول قانون کار باید دارای مراکز بهداشت کار باشند این مراکز باید طبق مقررات این آییننامه تشکیل گردیده و مورد تأیید و قبول وزارت کار و امور اجتماعی قرار گیرد.
ماده 2: مادام که ایجاد فوری مراکز بهداشت کار در کلیه کارگاهها و موسسات میسر نباشد این مراکز در وهله اول و حداکثر در مدت دو سال از تاریخ تصویب این آییننامه در کارگاههای زیر تشکیل میگردد.
الف - در کارگاههایی که تعداد کارگران آن بیشتر از 200 نفر باشد.
ب - در کارگاههایی که از لحاظ حفظ سلامتی کارگر مستلزم مراقبت مخصوص است.
تبصره - نوع کارگاههایی که اشتغال در آنها مستلزم مراقبت مخصوص است از طرف وزارت کار و امور اجتماعی تعیین و اعلام خواهد شد.
ماده 3: تعداد پزشکان مراکز بهداشت کار به نسبت تعداد کارگران و بر طبق حداقل وقتی که پزشک باید صرف رسیدگی باین کارگاهها نماید بشرح...
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
خرید و دانلود - 11,000 تومان
- لینک منبع
تاریخ: جمعه , 15 دی 1402 (06:35)
- گزارش تخلف مطلب