پاورپوینت اثرات کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در بخش صنعت بر توسعه اقتصادی کشور
نوع فایل: پاورپوینت ()
قسمتی از متن پاورپوینت:
تعداد اسلاید: 49 صفحه
اثرات کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت
در بخش صنعت بر توسعه اقتصادی کشور
(اصل 44، خصوصی سازی، دولت کوچک)
فهرست: مقدمه صفحه 5
تعریف خصوصی سازی صفحه 9
خصوصی سازی در جهان صفحه 10
خصوصی سازی در ایران صفحه 15
مهمترین روشهای خصوصی سازی صفحه 21
اصل 44 قانون اساسی صفحه 23
موانع خصوصی سازی صفحه 26
مهمترین دستاوردها و پیشرفتها در زمینه خصوصی سازی صفحه 29
سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی صفحه 31
آسیب شناسی خصوصی سازی صفحه 32
کاهش حجم تصدی گری دولت صفحه 35
موانع برونسپاری و کوچک سازی دولت صفحه 37
تأثیر اجرای سیاستهای خصوصی بر اقتصاد صفحه 39
نتیجه گیری صفحه 42
پیشنهاد هایی به منظور اثر بخشی خصوصی سازی صفحه 48 از چند دهه پیش، خصوصیسازی بهعنوان راهکاری اثربخش برای انجام اصلاحات اقتصادی به منظور ارتقای سطح رفاه اجتماعی مردم در کشورهای مختلف جهان آغاز شده و به ویژه با تغییرات در شوروی سابق در کشورهای بلوک شرق سابق گسترش چشمگیری یافته است.
مقدمه: تجربه خصوصیسازی در کشورهای مورد بررسی حاکی از آن است که نه تنها رویکرد جهانی واحد برای خصوصیسازی وجود ندارد بلکه اجرای موفق این برنامه تابع عوامل و شرایط مختلفی بوده و الزامات خاصی دارد. در کشورهایی نظیر آلمان، انگلستان، ترکیه، مالزی، چین و...که برنامهی خصوصیسازی با انجام مطالعه و شناسایی کامل شرایط و سپس آمادهسازی بسترهای مورد نیاز اجرا گردیده، اهداف آن به نحو مطلوبی تحقق یافته است.
برعکس در کشورهایی مانند بنگلادش، پاکستان، فرانسه، ایتالیا و...که به الزامات پیش، حین و پس از خصوصیسازی توجه کمتری شده، با اجرای برنامهی خصوصیسازی، آن کشورها با مشکلات اقتصادی و اجتماعی جدیدی روبه رو شدهاند. در کشورهای موفق اعمال نظارت عالمانه، کارآمد و مستمر بر تمامی مراحل خصوصیسازی از جمله گامهای اساسی است که متولیان امر هیچگاه از آن غافل نشدهاند. علاوه بر آن تصویب قوانین جدید، اصلاح قوانین قبلی، انتخاب روش مناسب واگذاری، شفافسازی فرآیند واگذاریها، توانمندسازی بخش خصوصی، پشتیبانی از بخش خصوصی بعد از واگذاری و نظارت بر عملکرد آن، توسعه شبکه تأمین اجتماعی، برقراری بیمه بیکاری، آموزش کارگران و کارمندان بیکار به منظور فراهم نمودن زمینه جذب مجدد آنها در بخش خصوصی از جمله اقداماتی بوده که مورد توجه مسئولان خصوصیسازی آن کشورها قرار گرفته است.
در برخی از کشورهای درحال توسعه به دلیل سیطره نگرش دولت گرا و استیلای دیرینه دولت بر اقتصاد، ساختار کلان و قابلیتهای داخلی با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد. بنابراین به دلیل نبود تعامل مناسب استراتژی با ساختار کلان داخلی، فرایند خصوصی سازی با چالشها و بحرانهای مدیریتی، اقتصادی و اجتماعی از قبیل شورشهای اجتماعی و کارگری و نبود مدیران کارآمد و... مواجه می شود. خصوصی سازی چیست؟ اصطلاح ((خصوصی سازی)) به هرگونه انتقال فعالیت از بخش عمومی به بخش خصوصی اطلاق می شود. این امر می تواند فقط درارتباط با داخل کردن سرمایه یا فن مدیریت خصوصی درفعالیت بخش عمومی باشد، اما نوعا" بیشتر انتقال مالکیت ازبنگاههای عمومی به بخش خصوصی را شامل می شود.
خصو صی سازی در جهان در بررسی روند خصوصیسازی در جهان با استفاده از مرکز آمار و اطلاعات بانک جهانی میبینیم که طی سالهای ( (2005 - 2004در 62کشور در حال توسعه 400 معامله در جهت خصوصیسازی به ارزش 90 میلیارد دلار از بخش دولتی به بخش خصوصی انجام گرفته است. آمار اقتصاد کلان سال 2005 نشان می دهد که منحنی اصلی خصوصی سازی دراین سال براساس ارزش گذاری سازمان های جهانی به استثنای کشورهای جهان سوم 75 درصد افزایش یافته است.و بیشترین آمار خصوصی سازی در جهان سال 2005 به آمریکا اختصاص دارد. این کشور با 58 درصد افزایش در خصوصی سازی و رشد 81 درصدی در نیمه دوم همین سال سکان خصوصی سازی جهان را در دست گرفته است. آمار بانک های آمریکا نشان می دهد خصوصی سازی به دلیل اجرای طرحی ضمانت شده برای رشد و سرعت خصوصی سازی توانسته با شتاب حکومت کند، در حالی که این طرح در سال پیش از آن جدی گرفته نشده بود.
در این راستا نیز کنفرانسی از سوی «غول های خصوصی سازی» آمریکا با نام «موقرمزها» برگزار و در آن مقرر شد تا برای به وجود آوردن...
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
خرید و دانلود - 9,900 تومان
- لینک منبع
تاریخ: یکشنبه , 03 دی 1402 (06:35)
- گزارش تخلف مطلب