مبانی نظری و پیشینه حس تعلق مکانی ساکنین در اسکان رسمی و غیررسمی
بصورت فایل ورد
همراه با منابع
مقدمه
در مبانی نظری تحقیق حاضر سعی می شود، مفاهیم، ابعاد و نظریات مربوط به حس تعلق مکانی مورد مطالعه قرار گیرد. با توجه به اینکه مفاهیم بسیاری در رابطه با این مفهوم مطرح شده، بحث را از مفاهیم ملموس تر آغاز کرده تا زمینه برای درک بهتر مفهوم حس تعلق مکانی فراهم آید.
مفاهیم مشابه بسیاری مانند دلبستگی اجتماع، هویت مکانی، وابستگی به مکان، حس مکان، حس اجتماع، تعلق به مکان و غیره وجود دارد که به طرز مشابهی با یکدیگر در ارتباط بوده و عمدتاً به جای هم مورد استفاده قرار گرفته اند، بدون اینکه تلاشی برای تعریف مرزهای جداکننده و ایجاد تمایز میان این مفاهیم شده باشد (Van der Graff,2008:36).
جداسازی این مفاهیم به دلیل قرابت مرزهای آنها در سطح تجربی بسیار دشوار است. لذا در پژوهش حاضر، مفهوم حس تعلق به مکان که بر پایه حس مکان قرار دارد و به عنوان سطحی فراتر از آن است، مبنای کار قرار می گیرد.
مبانی نظری از سه بخش عمده تشکیل شده است. در بخش اول، 1) تعاریف مرتبط با مفاهیم مکان، حس مکان، حس تعلق و حس تعلق مکانی بیان می گردد؛ 2) ابعاد و مؤلفه های حس تعلق مکانی مورد توجه و بررسی قرار می گیرند؛ و 3) نظریه های حس تعلق مکانی در قالب دو رویکرد روان شناختی (روانشناسی محیطی) و جامعه شناختی (پدیدارشناختی) مطرح می شوند. برای سنجش عوامل مؤثر بر حس تعلق مکانی، در بخش دوم، عوامل اجتماعی- فرهنگی (سرمایه های اجتماعی و فرهنگی) و در بخش سوم، عوامل فضایی- کالبدی (نگرش به ویژگی های فضایی و کالبدی) مورد توجه قرار گرفته و در نهایت یک جمع بندی از مجموعه مبانی نظری ارائه می شود.
خرید و دانلود - 33,000 تومان
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 25 آذر 1402 (08:35)
- گزارش تخلف مطلب