امروز شنبه 08 اردیبهشت 1403 http://sell.cloob24.com
0

نوع فایل: پاورپوینت ()

 قسمتی از متن پاورپوینت:

تعداد اسلاید: 32 صفحه

عوامل سلولی موجود در شیر مادر

1- گلبول های سفید:
گلبول های سفید که در1ccکلستروم 10 1 گلبول سفید وجود دارد که 20 تا 30 % آنها T و Bلنفوسیت هستند و 40 تا 60 % آنها نوتروفیل بوده و بقیه ماکروفاژها هستند که موجب ترشح لیزوزیم- لاکتوفرین –انترفرون و S.I.G.A می باشد. 2- ایمنوگلوبولین ها: 1- انواع ایمنوگلبولین ها به مقدار زیاد در شیرمادر و کلستروم وجود دارند بطوریکه میزان آنها در شیر مادر از سرم بیشتر است(نسبت 3 )
2
2- میزان IGA کلستروم تا 20 برابر میزان آن در خون مادر است
3- میزان SIGA 1234میلی گرم در صد
4- میزان IGM61 میلی گرم در صد
5- میزان IGA 10 میلی گرم در صد
ظرف روزها ی بعد از تولد کاهش می یابد.
مهم ترین نقش ایمنی بخش کلستروم ناشی ازSIGAاست این ایمنوگلوبولین در مجاورت آنزیم های گوارشی تخریب نمی شود و از آنجا که مخاط های نوزاد در هفته های اول زندگی قادر به ترشح SIGA نیست وجود این ایمنوگلوبولین در شیر مادر و انتقال آن به نوزاد و برای سلامت مخاط های دستگاه گوارش نوزاد و برای حفاظت در مقابل میکروارگانیسم های مختلف از جمله E.coliسالمونلا – شیگلا- استرپتوکوک – استافیلو کوک – پنوموکوک – روتاویروس وویروس پولیو با اهمیت است.
SIGA در 6-4 هفته اول تولد در روده تولید و در شیر مادرخواران در روده آنها وجود دارند.
3- لیزوزم Kysozom: یک آنزیم شناخته شده ضد میکروب است و میزان آن در شیر مادر تا 500 برابر شیر گاو است – بطوراختصاصی روی میکروب ها E.coli- سالمونلا و شیگلا و بسیاری از ویروس ها موثر است. میزان آن در طول شیردهی افزایش می یابد و حداکثر آن حوالی 6 ماهگی است – عمل آن تجزیه و تخریب جدار سلولی باکتری است.
4- لاکتوفرین: یک گیکوپروتئین است بمقدار زیاد در شیر مادر وجود دارد و شیر گاو ندارد.
اثرات لاکتوفرین: 1- اثر باکتریو استاتیک روی E.coli
2- اثر باکتریواستاتیک روی استرپتوکوک موتان / کرم خوردگی دندان/
3- اثر باکتریو استاتیک روی کاندیداآلبیکانس
لاکتوفرین با کمک SIGAیک عامل فعال بر علیه E.coliاست.
اگر لاکتوفرین با آهن اشباع شود از میزان ایمنی بخش آن کاسته می شود به همین دلیل در صورتی که نیاز به آهن نباشد نباید در شیر مادر خوار تجویز شود. 5- فاکتور بیفیدوس: یک پلی ساکارید محتوی ازت است و دارای خواص زیر می باشد.
1- موجب رشد لاکتوباسیکوس در روده می شود و تولید اسیدلاکتیک می کند و PHمحیط روده را کاهش می دهد.
2- سبب ایجاد PHاسیدی در روده و موجب مهار رشد میکروب ها در کودکانی که شیر گاو می خورند روده آنها با میکروب های بیماری زا گلونیزه می شود.
3- بالا بودن لاکتوز شیر مادر و PHاسیدی موجب تشدید فعالیت فاکتور بیفیدوس می شود. 6- اختصاصات ضد آلرژی: در شیر خوارانی که از شیر گاو تغذیه می کنند شیوع آلرژی به پروتئین شیر گاو بیشتر است و در حدود 7% می باشد و اگر سابقه فامیلی نیز وجود داشته باشد شیوع بیشتر است. پروتئین های مسئول آلرژی عبارتند از: 1- کازئین
2- لاکتالبومین
3- لاکتوگلوبولین
4- آلبومین سرم گاو
هنوز آلرژی به شیر مادر در دنیا گزارش نشده است.
در شیر خشک علیرغم کاهش میزان مواد آلرژی زا با توجه به مقدار زیاد خورده شده باز هم آلرژی مشاهده می شود. 7- سایر عوامل ایمنی زا: در کلستروم شیر مادر عوامل ایمنی بخش زیادی وجود دارد که با پیشرفت تکنولوژی پیوسته به وجود آنها پی برده می شود در حال حاضر آنتی بادی ها ی اختصاصی بر علیه:
کوکساکی - اکو - پولیو – انواع استافیلوکوک – شیگلا – سالمونلا – کلستریدیوم تتانی – دیفتری – پنوموکوک – وبا – E.coli- در شیر مادر مشخص شده است. اثرات پیشگیری کننده و درمانی شیر مادر در مورد N.E.Cبه اثبات رسیده است. 8- کمپلمان: با غلظتی برابر سرم در آغوز وجود دارد ولی بتدریج کاهش یافته بطوریکه در شیر رسیده به میزان 5% تا 10% میزان سرمی می رسد ایمنوگلبولین های موجود در شیر مادر فعال کننده C3هستند.
Epithelial Growth Facto

توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.


خرید و دانلود - 18,700 تومان
تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com