امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://sell.cloob24.com
0

قسمتی از متن

به عنوان مثال اگر آمریکا روی قهوه محدودیت وارداتی وضع کند قیمت نسبی قهوه را به طور اجتناب ناپذیری کاهش می دهد. بنابراین «بزرگ» رابطه مبادله متغیّری دارد. در این نسبت قیمت کالا(ها)ی صادراتی به قیمت کالا(ها)ی وارداتیش متغّیر است. دراین مورد چه بسا وضع تعرفه در مقایسه با مورد کشور کوچک، باصرفه ترباشد. بنابراین درابتدا اثر تعرفه ایی راکه از جانب کشوری کوچک وضع می شود تحلیل می کنیم. سپس همین کار را در موردکشورهایی که  رابطه مبادله اشان 

متغیراست انجام میدهیم. این مارا ملزوم می کند که نظریه نحوه تعیین قیمت های جهانی را ارائه دهیم که این کار به نوبه خود به قضایای جالبی درمورد الگوی تجارت جهانی وتوزیع جهانی درآمد منتهی می شود.

منافع یک کشور ازناحیه تجارت در صورت ثابت بودن قیمت های جهانی

فرض کنید کشور کوچکی درابتدا ازتجارت جهانی به دور بوده ودر وضعّیت نقطه P که درآن هم تولید وهم مصرف می کنند درتعادل باشد (به نمودار مراجعه کنید). بعدازآن این کشور قادر می شود درقیمتهای نسبی جهانی با خارج تجارت کند.این اقدام مجموعه امکانات مصرفی اقتصاد راکه قبل از تجارت از طریق منحنی امکانات تولید محدود می گردید گسترس می دهد. زیرا اگر تولید داخلی به سمت نقطه حرکت کند،درآن صورت مبادله y با x در نرخ که در بازارهای جهانی داده شده ومعین است امکان پذیر می شود. بنابراین منحنی امکانات مصرف جدید اقتصاد خطی است که از نقطه می گذردودارای شیب است. اما این مسئله تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که تولید به سمت نقطه حرکت کند، که درآن نرخ تبدیل داخلی MRT از طریق تجارت خارجی به نسبت قیمتهای جهانی (یعنی بانرخ تبدیل) مساوی است. لذا برای یک اقتصاد باز شرط چهارمی هم برای کارایی وجود دارد:

MRTf =  = MRT

به عبارت دیگر تولید باید به گونه ای سازماندهی شود که ارزش GNP برحسب

قیمت های جهانی حداکثر گردد. دراین اقتصاد بدون عوامل اختلال، این امر زمانی رخ می دهد که قیمتهای داخلی درجهت برابر شدن با قیمت جهانی تعدیل شوند:

MRTf =  =  = MRT


خرید و دانلود - 11,000 تومان
تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com