گزارش کارآموزی داروسازی ثامن کارگاه الکترونیک
مقدمه:
شرکت داروسازی ثامن با هدف رسیدن به خودکفایی از طریق تولید کیفی وکمی محلول های تزریقی و شستشو در حجم های کم، متوسط و زیاد در سال 1363 تأسیس و در سال 1371 در شهرستان مشهد به بهره برداری رسید. شرکت داروسازی ثامن با سرمایه گذاری مشترک سازمان صنایع ملی ایران و آستان قدس رضوی، در زمینی به مساحت 10 هکتار و با زیربنای بیش از 29000 متر مربع بنا شده است.
عمده سهامداران کنونی شرکت داروسازی ثامن عبارتند از:
1) آستان قدس رضوی
2) شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین
3) صندوق بازنشستگی کشوری
تأسیسات منحصربفرد داروسازی ثامن که ضرورت صنعت داروسازی برخوردار از هوای اسپتیک و دیگر مشخصات استاندارد بین المللی داروسازی می باشد در بین واحد های صنعتی خراسان برای اولین بار طراحی و مورد استفاده قرار گرفته است. مجموعه کارخانه شامل ساختمان های متعددی است که از جمله ساختمان های مربوط به خطوط تولید، آبسازی، آب مقطرگیری، ساخت محلول، پْرکنی، استریلیزاسیون، بسته بندی، انبار های مواد اولیه، محصول و قرنطینه، آزمایشگاه های شیمیایی، فارماکولوژی و میکروبیولوژی، آزمایشگاه تحقیقات (R&D)، واحد تولید پپتیدهای نوترکیب، نیروگاه و... را می توان نام برد.
این شرکت به منظور ورود به بازارهای بین المللی دارو به استاندارد (G.M.P) اکتفا ننموده و استاندارد جهانی ISO 9001 / 2000 را در مدیریت کیفیت از شرکت لویدز رجیستر انگلستان دریافت نموده است.
شرکت داروسازی ثامن در ابتدای بهره برداری علیرغم وابستگی مطلق به مواد اولیه خارجی توانست با تلاش و کوشش پیگیر در جهت قطع این وابستگی قدم برداشت بطوری که در حال حاضر وابستگی به خارج به کمتر از 20 درصد کاهش یافته است.
فصل اول
معرفی واحدهای تولید
فراورده های تزریقی تغذیه ای و الکترولیت:
از حیاتی ترین فراورده های پزشکی محلول های تزریقی تغذیه ای و الکترولیت می باشند. قبل از آغاز به کار داروسازی ثامن کمبود شدید این گروه فراورده ها به ویژه در فصل تابستان و شیوع مسمومیت های غذایی و بیماریهای عفونی تنها از طریق واردات به موقع و کافی آن میسر بود. خوشبختانه تولید در عرضه محصولات ثامن به بازار مصرف با توان بالا، ضمن رفع کامل نیاز کشور به فرآورده های فوق، امکان عرضه آن به بازارهاای بین المللی را تیز فراهم نموده. به این ترتیب تولید این فرآورده ها به عنوان سهمی در کننار دیگر صادرات غیر نفتی کشور، گام بزرگ دیگری در جهت استقلال و خود کفایی جمهوری اسلامی ایران و در راستای برنامه توسعه بلند مدت کشور محسوب می گردد.
واحد آبسازی:
مهمترین عنصر در تکنولوژی ساخت فرآورده های تزیقی آب خالص است. آب پس از استهصال از چاه و ذخیره سازی در معرض تصویه های مکرر قرار گرفته و پس از جذب کلر احتمالی باقیمانده از مقابل اشعه ماوراء بنفش عبور کرده و املاح آن توسط رزینها گرفته می شود تا خلوص نسبی حاصل گردد. در این مرحله پس از انجام عمل تقطیر به منظور جلوگیری از رشد میکروبها در تانک های نهایی ذخیره و در حدود 95 درجه سانتیگراد و در گردش مناسب نگهداری و برای تولید محلول های تزیقی آماده می شود.
واحد ساخت محلول:
سالن ساخت محلول به نحوی طراحی شده است تا مانع از ورود هر گونه آلودگی به داخل فرآیند تولید گردد. فرآیند ساخت محلول تا رسیدن به غلظت مطلوب در سیستم کاملاً بسته و با برنامه ریزی رایانه (میکروپروسسور) انجام می پذیرد. در این مرحله فیلتراسیون اولیه، ثانویه و نهایی انجام گردیده و کلیه ذرات معلّق به همراه اجسام میکروبی احتمالی گرفته می شود و به این ترتیب محلول برای مرحله نهایی آماده می گردد.
واحد پْرکنی(Filling):
انتخاب ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید، خدمات رایانه ای و دیگر سیستم های فنی کارخانه بر اساس پیشرفته ترین تکنولوژی موجود در جهان و رعایت اصول شرایط تولید مطلوب (G.M.P) توسط تیم فنی پروژه انجام شده است.
روش تولید بطری بر پایه تکنیک پیشرفته همزمان تولید بطری، پْرکنی و درب بندی (BLOW–FILL– SEAL) می باشد که نهایتاً ظرف بسته شده مجموعاً در مدت زمان کمتر از 27 ثانیه و در یک دستگاه انجام می گردد.
دستگاه های تمام اتوماتیک تولید آمپول آب مقطر نیز بر پایه تکنیک پیشرفته همزمان تولید بطری، پْرکنی و درب بندی (BLOW–FILL– SEAL) و با ظرفیت تولید حدود 8000 آمپول در ساعت در این شرکت در حال بهره برداری است.
جهت تضمین کیفیت بطری های تولیدی از لحاظ اطمینان از نداشتن هرگونه سوراخ ریز احتمالی، از دستگاه های نشت یابی که مطابق با آخرین تکنولوژی روز دنیا می باشد استفاده می شود. محصولات کیسه ای با قابلیت تولید محصولات از حجم 50 تا 5000 میلی لیتر نیز در این شرکت بکار گرفته شده است.
واحد سترون سازی(Strilization):
دقت در انتخاب کوپولیمر پلی پروپلین مصرفی این امکان را بوجود آورده است که محصولات در هنگام سترون نمودن در دمای 121 درجه سانتیگراد و به مدت 20 تا 30 دقیقه بخوبی مقاومت نموده تا این عمل با ماخذ استاندارد بین المللی مطلبقت داشته باشد.
واحد بسته بندی:
بسته بندی مراحل پس از استریل است. عمده ترین ماده اولیه بسته بندی مورد نیاز کارخانه کوپولیمر پلی پروپلین است که در ابتدای بهره برداری از خارج از کشور خریداری می گردید اما پس از بهره برداری کارخانه پتروشیمی اراک با هماهنگی به عمل آمده توسط دو کارخانه و تلاش گسترده واحد تحقیقات شرکت ثامن، امکان تأمین کوپولیمر پلی پروپلین مورد نیاز از داخل کشور میسر گردید. در این مرحله محلول های تزریقی به عنوان محصول نهایی مورد کنترل چشمی، آزمایش عدم نشت و سایر کنترل های فیزیکی قرار می گیرند تا برای چسب زنی و بسته بندی نهایی آماده گردند. پس از بسته بندی نهایی محصول به انبار قرنطینه انتقال داده می شود. آزمایشات کیفی و کمی محصول توسط آزمایشگاههای تخصصی مجهز و مدرن انجام شده و سپس مجوز عرضه به بازار مصرف صادر می شود تا محصولی مطابق با کیفیت استانداردهای جهانی در دسترس شبکه خدمات درمانی و پزشکی کشور قرار گیرد.
خرید و دانلود - 13,200 تومان
- لینک منبع
تاریخ: دوشنبه , 18 دی 1402 (14:05)
- گزارش تخلف مطلب