پاورپوینت پیاده سازی ارگونومیی در محیط اداری
نوع فایل: پاورپوینت ()
قسمتی از متن پاورپوینت:
تعداد اسلاید: 39 صفحه
پیاده سازی ارگونومی در محیط اداری
Office Ergonomics اولین گام در پیاده سازی ارگونومی در محیط اداری، آنالیز کاری است که انجام می شود.
آنالیز کامل، به یافتن علل دقیق مشکلات و بکار بستن راه حلهای مناسب کمک می کند.
در اکثر موارد، مشکلات موجود به کمک کارکنان و منابع محلی قابل حل خواهد بود.
Office Ergonomics ارگونومی با بسیاری از موضوعات سر و کار دارد. ارگونومی از کارمند و ایستگاه کارش شروع میشود و به کل قسمت یا سازمان تسری می یابد.
بسیاری از عوامل سازمانی و محیطی، همچنین انتخاب و خرید مبلمان اداری تحت کنترل مدیریت است.
از طرفی بسیاری از عوامل مرتبط با آرایش محیط کار و عادات کاری در کنترل کارمندان است. تمرکز ارگونومی همیشه بر طراحی برای انسان است.
انسان دارای ویژگیهای منحصر بفردی است که بعضی از این ویژگیها مانند سن و قد قابل تغییر نیستند اما بعضی از این ویژگیها مانند آموزش و تجربه قابل دستکاری اند.
آنالیز محیط کار آنالیز محیط کار اولین گام در جهت حذف علل بالقوه اختلالات اسکلتی عضلانی است.
آنالیز شغل نشان می دهد که هر کارمند روزانه چه کارهایی انجام می دهد. این امر با شرح وظایف شغلی که الزامات را بیان می کند متفاوت است زیرا در آنالیز شغلی اطلاعاتی درباره نحوه انجام کار جمع آوری میشود.
لازم است کارمندان در آنالیز شغل دخیل باشند زیرا آنان بهترین منبع اطلاعات در مورد فعالیتهای روزمره و مشکلات ناشی از آن هستند.
آنالیز محیط کار
آنالیز محیط کار آنالیز ایستگاه کار: اجزای فیزیکی ایستگاه کار مثل موقعیت مانیتور، صفحه کلید، سطح کار و صندلی.
آنالیز محیطی: روشنایی، درخشندگی، دما، رطوبت، صدا و سایر عواملی که راحتی افراد را متاثر می سازد.
آنالیز سازمانی: مسئولیتها، برنامه کار، اضافه کاری و سایر جنبه هایی که شرایط کار خوانده می شوند. این عوامل خارج از کنترل کارمندان بوده و دارای بیشترین تاثیر بر ریسک فاکتورهایی از قبیل تکرار، کار استاتیک و زمان مواجهه است. مراحل آنالیز اولیه محیط کار 1-با کارمندان صحبت کنید تا دریابید آیا در کارهایی که انجام می دهند تکرار، کار استاتیک، پوسچرهای نامناسب یا سایر ریسک فاکتورها وجود دارد حتی اگر آنان تجربه ناراحتی یا علائم آسیب را در طول کار ندارند.
2- کارمندان را در حین انجام کار مشاهده کنید تا ریسک فاکتورها و علل آنها مشخص شود. همزمان عوامل موجود در ایستگاه کار، محیط و سازمان که می توانند ریسک فاکتور ایجاد نمایند را ثبت کنید.
3- در صورت وجود ریسک فاکتورها، راه حل های فوری و دراز مدت را با کارمندان در میان بگذارید. تغییرات فوری را در مورد مشکلات ساده مثل ارتفاع مانیتور یا محل قرارگیری ماوس اجراکنید. مراحل آنالیز جامع محیط کار 1-با کارمندان صحبت کنید. دلیل انجام آنالیز را برای آنان توضیح دهید و شرایطی را ایجاد کنید که آنان قادر به پاسخگویی راحت به سوالات باشند. ببینید آنها دقیقا چه کارهایی را انجام می دهند و مشکلات، ناراحتی ها و علائم آسیب را در آنان ثبت نمایید.
2-مدتی نحوه انجام کار آنان را مشاهده کنید تا ایده ای درباره عادات کاری شان بدست آورید. قبل از آنکه از آنان سوال کنید اجازه بدهید آنان کار معمول خود را انجام دهند. روی قسمتهایی از شغل که بیشترین مشکل و ناراحتی در آن اظهار می شود متمرکز شوید زیرا این نقاط اولویت کنترل دارند. در هر شغل ریسک فاکتورها را مشخص و شدت و فرکانس هر ریسک را ثبت نمایید.
3-با توجه به فعالیتهای مختلف شغلی که باید انجام گیرد ایستگاه کار، وسایل و تجهیزات و محیط را آنالیز نمایید. بر تطابق وسایل و محیط بر کارمند متمرکز شوید بجای آنکه انتظار داشته باشید آنان پوسچر و رفتارشان را با کار تطبیق دهند.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
خرید و دانلود - 18,700 تومان
- لینک منبع
تاریخ: یکشنبه , 19 آذر 1402 (00:35)
- گزارش تخلف مطلب